INDISK EFTERRÄTT (SHRIKAND) – 110 KCAL

Jag gick all in på indiskt till middag ikväll och gjorde chicken tikka masala med hemmagjorda naanbröd och till efterrätt gjorde jag denna spännande yoghurtdesserten med saffran som är oerhört kalorisnål och GOD!

20120419-203057.jpg

2 pers à 110 kcal/portion

Lätt naturell yoghurt 0,5% 3 dl (eller 2 dl lätt turkisk yoghurt)
Hackade pistagenötter 15 g

Kardemumma 0,5 tsk
Vatten 1 msk
Saffran 0,5 paket
Lättströ 1 msk
Flytande honung 4 g

Låt yoghurten rinna av i kaffefilter i ca 2 timmar (eller använd turkisk yoghurt om du inte har tid). Blanda i en bunke ut saffranen med vattnet och rör ner den avrunna yoghurten, kardemumma, lättströ och 3/4 av pistagenötterna. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter och innan servering strör du över resterande nötter och ringla över lite honung! Riktigt gott!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: