KÖTTFÄRSLIMPA MED MOZZARELLA – 200 KCAL

Jag har aldrig ätit köttfärslimpa innan – hör och häpna – men detta var ju typ det godaste eeeever? Och med en god sallad till så saknade jag inte kolhydraterna alls!

5 pers à 200 kcal/portion

Nötfärs 10% 500 g
Gröna oliver 10 st
Vitlöksklyftor 1 st
Pesto 1 msk
Mozzarella 125 g
Salt och peppar
Oregano 1 msk
Coctailtomater 1 ask
Rödlök 1 st
No egg 4 g (1 tsk)
Vatten 2 msk

Blanda nötfärsen med hackade oliver, vitlök, pesto, no egg, vatten och kryddorna. Arbeta färsen med händerna i några minuter så att den blir mjukare och lite kladdigare. Platta ut den till en rektangel på en bit plastfolie och lägg den skurna mozzarellan i mitten. ”Stäng” färsen runt mozzarellan och forma till en limpa, lägg i ugnssäker form. Skär tomaterna och rödlöken och lägg runt limpan i formen. Grädda i ugnen i 25 minuter på 175 grader – NJUT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: