MANNAGRYNSPUDDING MED HEMMAGJORD SYLT – 200 KCAL

20120304-110824.jpg

2 pers à 200 kcal/portion

Mannagrynspudding
Mini mjölk 0,5% 300 g (3 dl)
Vatten 200 g (2 dl)
Mannagryn 54 g (5 msk)
Vaniljsocker 4 g (1 tsk)
Russin 14 g (0,5 dl)
Kardemumma 1 krm
Ägg 1 st

Koka upp vatten och mjölk och vispa ner mannagrynen. Häll i vaniljsocker, kardemumma och russin och låt småkoka i 4-5 minuter. Vispa ner ägget och häll i en ungssäker form. Grädda i 225 grader, 30-40 minuter.

Sylt
Blåbär 50 g
Jordgubbar 100 g
Agavesirap 12 g
Arrawrotpulver 3 g

Låt allt småkoka i 10-15 minuter under omrörning. Häll i lufttät behållare och förvara i kylen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: