FRUKOSTKAKA MED BLÅBÄR OCH JORDGUBBAR – 130 KCAL

Det finns aldrig en ursäkt till att inte baka en lågkalorikaka – inte ens om det är till frukost!

4 pers à 130 kcal/portion

Grynblandning 55 g (1,2 dl)
Rågmjöl 70 g (1,2 dl)
Lättströ 7 g (0,6 dl)
Bakpulver 2 g (0,5 tsk)
Bikarbonat 1 g (0,25 tsk)
No egg 4 g (1 tsk)
Kanel 2 g (0,5 tsk)
Ingefära 1 g (0,25 tsk)
Salt 2 g (0,5 tsk)
Linfrön 3 g (1 tsk)
Vaniljsocker 4 g (1 tsk)
Saft från citron 0,5 msk
Äppelmos lågkalori 75 g (0,6 dl)
Frysta blåbär 75 g (1,5 dl)
Frysta jordgubbar 70 g (1,5 dl)
Vatten 0,6 dl

Mixa grynblandningen till fint mjöl och blanda ihop med linfröna som du krossat med hjälp av en mortel. Blanda i övriga torra ingredienser och i en annan skål blandar du äpplemos, vatten och citronsaft. Rör ner de torra ingredienserna i de våta och blanda väl. Vik ner bären. Häll över smeten (den blir väldigt tjock) i en ungssäker form (jag använde mig av ICAs engångsformar som tar 4,5 dl). Strö lite kanel och vaniljsocker över och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ungefär 25-35 minuter. Låt svalna minst 20 minuter och ät tillsammans med en klick naturell yoghurt och färska jordgubbar! MUMS!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: