BAGELS MED RUSSIN OCH KANEL – 250 KCAL

Eftersom min pojkvän jobbade hela helgen så tog han ledigt idag för att vila ut med mig. Vi blev sjukt sugna på bagels så vi slängde ihop några till lunch! Blev suuuuuupergott och man blir definitivt mätt på en!Före kokning…Efter kokning…Rostade med cream cheese och kanel på…7 st bagels à 250 kcal/st

Vetemjöl 330 g (5 dl)
Dinkelmjöl fullkorn 150 g (2 dl)
Flytande honung 20 g (1 msk)
Salt 1 tsk
Kanel 0,5 msk
Russin 30 g (0,5 dl)
Rumsvarmt vatten 2,5 dl
Jäst 1/4 pkt (13 g)

Lös ut jästen i vattnet och blanda ner russin, kanel, salt och honung och sedan allt mjöl – knåda till en smidig deg. Låt jäsa i 60 minuter under en duk. Dela degen i 7 delar, forma till bagels med hål i och låt jäsa ytterligare 6o minuter under duk. Koka en i taget ca 2-3 minuter på varje sida och torka sedan av med en ren kökshandduk. Grädda 20 minuter i mitten av ugnen på 175 grader. Dela i två bitar och rosta i brödrosten och ät med cream cheese och lite kanel på! SUPERGOTT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: