FISKGRATÄNG – 380 KCAL

4 pers à 380 kcal/portion

Vit fisk i filéer 400 g
Potatis 500 g
Räkost 190 g
Skalade räkor 90 g
Grädde Milda 4% 250 g
Mjölk 0,5% 120 g
Äggula 1 st
Vitlöksklyfta 2 st
En halv citron
Salt och peppar

Skala potatisen och koka den mjuk, häll av vattnet och mosa potatisen. Vispa ihop med mjölk, äggula, vitlök, salt och peppar och ställ moset åt sidan. Lägg upp filéerna och fördela en del av räkosten och alla räkorna på dem. Salta, peppra och riv över skalet från citronen. Rulla ihop filéerna och lägg i en ungsäker form med skarven nedåt. Blanda resten av räkosten tillsammans med grädden och saften från citronen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över filéerna i formen och grädda i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Ta ut och spritsa på potatismoset och låt den stå i ugnen tills potatismoset fått en fin gyllenbrun färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: