KYCKLING I SAFFRANSRIS (ARROZ CON POLLO) – 400 KCAL

5 pers à 400 kcal/portion

Vitt vin 2 dl
Saffran 1 påse
Kycklingfilé 530 g
Rödlök 80 g (en liten)
Vitlök 2 st
Krossade tomater 400 g (en burk)
Lagerblad 2-3 st
Hönsbuljong 5 dl
Gröna oliver 50 g
Ris 300 g (3,5 dl)
Salt och peppar
Timjan, oregano och cayennepeppar efter smak

Blanda saffran och vin i en skål och ställ åt sidan. Skär filéerna i två bitar och stek på båda sidor i ca 10 minuter, krydda med salt och peppar och lägg på en tallrik.

Fräs lök och vitlök i en gryta tills de är mjuka. Tillsätt krossade tomater, lagerblad, salt och peppar, timjan, oregano, cayennepeppar och saffransvinet och låt sjuda utan lock i ca 10 minuter.

Tillsätt sedan riset, hönsbuljongen, kycklingen och oliverna. Sänk värmen och lägg på locket. Låt småputtra tills riset är klart och all vätska har absorberats, ca 35 minuter. Om riset inte är klart efter 30 minuter – tillsätt mer buljong och låt koka i 10 minuter till.

Tänd levande ljus, sätt på lite klassisk spansk gitarrmusik och njut av ett glas rött till maten!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: